BAB, BORSÓ
Jó tudni!
A pillangós növények az élelmiszeriparban széles körben felhasználható alapanyagok, emellett az állattenyésztésben is fontos szerepet töltenek be, mivel
nélkülözhetetlen fehérjeforrások. A bab és a borsó esetében elmondható, hogy
kevésbé jó adottságú területeken is eredményesen és gazdaságosan termeszthetőek. Ezek a kultúrák a molibdén, mangán és a bór hiányára érzékenyek, így ezekre az elemekre kiemelten oda kell figyelni. A megfelelő minőség kialakításában a nitrogén is fontos szerepet tölt be, mivel növeli a magvak fehérjetartalmát.
Ezen tápelemek mellett érdemes a kálium és foszfor pótlására is figyelni, bár
kevésbé érzékenyek rá, mint a szója. Javasolt lombtrágyáink összetételüknek köszönhetően, optimális megoldást jelentenek a tápanyagellátásban. Segítenek a fellépő hiánybetegségek kezelésében, alkalmazásukkal kiváló minőségi paramétereket érhetünk el, ezért a lombtrágyázás nem hiányozhat a termesztéstechnológiából.